Wat is ADWords? » Internetbureau Desite
16531
post-template-default,single,single-post,postid-16531,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Wat is ADWords?

Wat is ADWords?

Waarschijnlijk ben je al bekend met ADWords, zelfs als je niet weet hoe het precies werkt. Als je bijvoorbeeld naar trouwfoto’s zoekt, worden er heel veel suggesties in de zoekresultaten weergegeven. Laten we eens wat uitgebreider ingaan op deze resultaten.

De links in het algemene gedeelte van de zoekmachine worden organische zoekresultaten genoemd. Hiervoor wordt niet betaald. In dit gedeelte toont de zoekmachine de websites met de meest relevante informatie. Kijk nu eens naar de rechterkolom, en bovenaan de pagina. Zie je deze resultaten? Dit zijn de betaalde advertenties.

ADWords biedt je de kans om daar jouw advertenties voor potentiële klanten weer te geven, wanneer ze naar bepaalde woorden zoeken die relevant zijn voor jouw bedrijf. Dit noemen we de zoekwoorden.

Een ander kenmerk van ADWords is dat adverteerders alleen betalen wanneer iemand op hun advertentie klikt. Als jouw advertentie wordt weergegeven, maar niemand erop klikt, betaal je niets. Vandaar ook de term ‘kosten per klik’.

Stel, je bent een trouwfotograaf, en je wilt je advertenties laten zien wanneer iemand op zoek is naar een trouwfotograaf in Utrecht. Je betaalt alleen als de gebruiker op jouw advertentie klikt. Dat is het grote verschil tussen ADWords en de traditionele vormen van adverteren, zoals in kranten, tijdschriften of billboards. Bij deze vormen van reclame wordt de advertentie door heel veel mensen gezien, ongeacht of ze daar interesse in hebben of niet. En daar betaal je dan ook voor.

Met ADWords is de kans heel groot dat de mensen die op jouw advertentie klikken, ook daadwerkelijk interesse hebben in wat je aanbiedt. Dit hebben ze de zoekmachine verteld toen ze op zoek gingen naar een trouwfotograaf in Utrecht, jouw advertentie zagen, en hierop klikten.

In tegenstelling tot traditionele marketing zoekt ADWords mensen die actief op zoek zijn naar producten of diensten. Dit is anders dan wanneer er een advertentie wordt getoond aan iedereen, wel of niet geïnteresseerd. Klinkt logisch, toch?Hebben wij u nog niet overtuigd? Neem gerust contact met ons op.